Çağa Ayak Uydurma Programı : Teknoloji Her Yerde

   Dün haftasonunun verdiği rehavetle otururken sürekli aynı kanalları seyretmekten sıkıldığımı farkederek o ilk 5-6 kanaldan aşağılara devam etmeye başladım ve bu programa rastladım. İlk başta sıkıcı bir roman gibi gelen ve 'Ne diyor bu ya? Ne işe yarayacak ki bunlar?' diye sorgularken 5 dakika sonrasında 'Vay be bundan birgün eve mi alsak?' derken buldum kendimi.. Konumuz teknoloji...

   Biz günlük hayatımızda koşturup dururken ve nefes almaksızın bir şeyler yaparken bazı insanlar çağı oluşturuyor. Akıllı telefonların, her eve giren internetlerin hayatımıza girişi o kadar hızlı oldu ki hâlâ bunların kullanımına yönelik uyum süreçleriyle uğraşıyoruz. Hâlbuki bu sırada yapay zekalar gün geçtikçe zeka seviyelerini artırıyor, kansere yönelik çözüm adımları atılıyor ve daha bilmediğimiz bir sürü gelişme oluyor.

   Program işte bu gelişmelerin farkında olmamız için oluşturulmuş ve daha sonra yaptığım araştırmadan öğrendiğim kadarıyla Haziran ayından beri ekrandaymış. Programı Ahmet Can isimli teknoloji editörü ve yazarı sunmakta. Sunuşu da oldukça hakkını verir şekilde açıkçası. Bu işlerden anladığı belli ama aynı zamanda söylenen terimleri insanların anlayacağı şekilde anlatması da oldukça iyi. Sonuçta hepimiz bilgisayarın tüm parçalarını sayabilen ve teknolojiyle süper ilgili insanlar değiliz. O yüzden bize bir çevirmen şart bence :)


   Dünkü programda 3 boyutlu yazıcılar anlatılıyordu. Benim varlığını bildiğim, kalem halinde olanlarıyla ilgilendiğim bir alandı ama onun dışında nasıl çalışır, ne işe yarar bilmiyordum. Şu an 20 yıllık bir tarihi olan bu yazıcılar aslında uçak sanayisi dahil bir çok yerde kullanılmaktaymış. Programda bunlarla yapılan abajur göstermeleri ve ahşap, plastik hallerinden yapılmış çalışmalarla örneklendirmeleri benim açımdan olayı oldukça somutlaştırdı. Eskiden babam Chip isimli bir teknoloji dergisi alırdı eve. Programı seyretmek bu dergiyi hareketli olarak görmek gibiydi.

   Programı geç keşfeden biri olarak üzüldüğüm nokta ilk bölümü kaçırmam oldu. Çünkü ilk bölümde Amerika'ya Silikon Vadisine gitmişler. Araştırmalarımı sürdürüp o bölümü de mutlaka seyretmek istiyorum.

   Oldukça ufuk açıcı ve sade bir program olan 'Teknoloji Her Yerde' tavsiyemdir efendim :)

Yorumlar

  1. farklı yapısı olan programları severim. Bu programı hiç bilmiyordum ilgi uyandırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi ben çok sevdim deneyin :)

      Sil

Yorum Gönder

Klavyeye değen parmaklarınıza sağlık :)