Müzikle Sakinleşme Programı: Akustikhane



  Sürekli koşturmacayla ve stresle geçen sonbahardan sonra kış ‘artık biraz durun’ dercesine geldi. Soğuğunu üzerimize üfleyip, güneşini söndürdü ve bizi evlerimize yolladı. Bu soğuk havalarda üzerimize ince bir battaniye, elimize sıcacık salepimizi alıp izlenecek bir programdan bahsetmek istiyorum.  Bu kez konu müzik…

   Daha önce reklamı çıkan programdan Geveze’ciğim bahsetmişti “Bak bu program da güzel bir ara seyredelim” diye.  Sonra onun olmadığı bir akşam televizyonda seyredecek hiçbir şey bulamamış, kanallarda dolaşırken denk geldim. Malum Türk insanı olarak belli başlı 5 kanaldan sonrakilere çok bakmama gibi bir huyumuz var. Bu programsa Bloomberg HT de. O gün konuk Güliz Ayla’ydı. Bu kızı da severim, olmadığı halde seksi olayım derdi yoktur. Bir de mesela ‘olmazsan olmaz’  şarkısında gayet salaş, hatta böyle ergenliğinde erkek kıyafetleri giymeye özenen (ben gibi :D) kızlar gibi çıkmış klip yapmıştı. Neyine güveniyor;  sesine.. Gerçi kendisinin de şarkısının bu kadar tutacağını düşündüğünü sanmıyorum o da ayrı J O klipten sonra yanındakiler ‘Azcık bir değişiklik mi yapsak ya şu saçına başına?’ gibi bir şeyler demiş olacak ki saçları gümüşe boyatmış, hafif de makyaj yapmış. Ama o evimizin kızı hallerinde değişiklik yok, devam. Şarkısı için programda şey diyor ‘İnsanlar olmazsan olmazı çok sevdi. Çoğu kişi düğünlerinde dans şarkıları olarak kullandı. Bu çok özel.  En özel günlerinde bir parçaları oluyorsunuz …’ Mütevazi bir kız yani. Tabi ünlendikçe nedir nolur bilemeyiz, ben programdaki halini sevdim J

   Programa dönecek olursak; bittiğinde ben youtube kanallarından önceki bölümlerini seyretmeye başladım. Daha önce de Tuğba Yurt gelmiş mesela. O da baya nostaljik şarkılar söylemiş. Tabi programı aşırı doz seyredince depresif hissettirme gibi bir yan etkisi var. Onu da not düşmek gerek. Çünkü ben özellikle de Tuğba Yurt’un  nakaratını kahrolurcasına söylediği ‘dünyada ölümden başkası yalan’ kısımlarında uyanıp “Napıyorum ya ben kendime”  dedim ve silkelendim. O yüzden dikkat.. Herşeyin fazlası zarar.

   Programı o bölümünden sonra seyretme zamanım olmadı. Büyük ihtimalle kaçırdıklarımı yine internetten bulur seyrederim. Programın miniminnacık tek bir kötü yanı var, sunucusunun heyecanı. Zafer Yılmaz'ın büyüüük bir heyecanla sunduğu programda, öyle hızlı bir konuşması var ki insan durup 'bu cümleyi tek nefeste mi söyledi ya?' diye şaşırıyor. Yine de zamanla aşacağını tahmin ediyorum. 

   Siz de slow müzik seven, ruhu uyuşuk ve duygusallığını saklamaya çalışan insanlardansanız bu program size göre. Kaçırmayın derim :)

Yorumlar

  1. akustikhane tabii ya bi taneciik :)

    YanıtlaSil
  2. baksana bi ama son yazısımaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel program. Sakin ve kaliteli müzik dinlemek isteyenler için. Deep' ten geldim ama takip butonunu bulamadım:) Bana da beklerim. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hâlâ temada düzenlemeler yaptığımdan izleyicilerimin yok olduğunu farketmemişim iyiki söylediniz :D Hoşgeldiniz tabiki gelirim :)

      Sil

Yorum Gönder

Klavyeye değen parmaklarınıza sağlık :)