Çıtır Çerez Filmlerden Bir Öneri - 2 : Çılgın, Aptal, Aşk

   


    2011 yılı Amerikan yapımı film.

    Konusu, hayatının aşkıyla evli ve çocukları olan Cal (Steve Carell (bu adam çok tatlış ya :))) eşinin boşanmak istediğini ve kendisini aldattığını öğreniyor. Umutsuzluk içinde süreci sindirmeye çalışırken gittiği barda yakışıklı ve çapkın Jacob (Ryan Gosling (ki bence yakışıklı değil; filmde 'yakışıklıyım' havasını iyi vermiş :D) ile tanışıyor. Jacob, Cal'e stil, konuşma ve çeşitli derslerle deyim yerinde ise kız tavlamayı öğretiyor. Ama Cal'in aklı hala eşinde.  Bunlar olurken Cal'in çocuklarında da komik olaylar oluyor.

    Yorumuma gelecek olursak; film ailecek izlenemeyecek bir aile filmi olarak tanımlanabilir. Böyle bir tür olmalı bence. Yaş sınırlaması uyarısı yerinde olmuş. Gerçi filmi zaten romantik komedi olarak sınıflanmış. Ama benim sınıflamam daha uygun. 

    Filmi seyretmeye başladığınızda kendinizi garip bir sarmalın içinde buluyorsunuz. "Ben sevdim eller aldı" diye hüzünle yazılan sözlere neden oynadığınızı düşünmek gibi. Adama acırken kahkaha atıyorsunuz. Ve gerçekten film saçma başlamışken bağlıyor sizi. İzledikçe merak duygusu güzel sarıyor. Cal'in acınası adamdan özgüven patlamalı adama geçebileceğine ihtimal vermezken 'Vay be' diyorsunuz.



    Buraya kadar film, aldatan - aldatılan romantik komedi olarak ilerliyor. Sonrasında ise sıcacık bir aile filmine dönüşüyor. Sonundaki küçük süprizler de krema üstündeki çilek gibi bir bitiriş oluyor. 

    Filmde kötü diyebileceğim sadece slow motion çekimle yakışıklılık vurgusu yaptıkları Jacob'ın arka planında verdikleri müzikler olabilir. Filme kalitesiz bir Hint filmi edası katmaktan başka bir katkısı yok. 

    Başka küçük, minnacık eleştirimse güleceğiniz bütüüüün sahneleri fragmana koymuş olmaları. Evet, hep öyle olur biliyorum. Ama hepsini vermişler. Bir tane bile kalmamış. Önerim fragmanı seyretmeden filmi seyretmeniz. 

    Bunun dışında hiçbir şey yok ek olabilecek. Kısacası ben filmi çok sevdim. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. ailece izlenemez ama aile filmi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet :) iki kişiden oluşan aileler vaar, çocukları yeterli olgunluğa ulaşmış aileler vaar.. Var da var

      Sil
  2. izlediim pek severim böyle filmleriiii :) böyle eğlenceli iki dizi vaar, emily in paris, the good place :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları da seyredeyim önerin için teşekkürler :)

      Sil
  3. ailecek izlenemeyecek bir aile filmi :)) iyiymiş..
    seyretmedim ama güzele benziyor mutlaka bakarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle :) Seyredince ne demek istediğimi anlayacaksınız :)

      Sil
  4. Hello! :)
    very interesting post. I read it with pleasure. you write very interestingly and your posts are very inspiring :) if you want, we can visit each other or observe our blogs :)
    Greetings from Poland!

    YanıtlaSil
  5. Hello :)
    Thank you for your comment. Let's observe our blogs :)

    YanıtlaSil
  6. Bakmak lazıııım 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Klavyeye değen parmaklarınıza sağlık :)