Tatil Valizi Seni Çağırıyoor

   Gündüz sıcacık, öğlen fırtına dolu gel-gitli havalardan sonra sonunda yaz yüzünü göstermeye başladı. Şıpıdık terlikli teyzelerden, konser için ölen gençlere kadar hepimize kutlu olsun!!
   Tatilin yaklaşmasıyla öğrencisinden çalışanına herkeste bir heyecan başladı. İçimiz hafiften tatil-tatil-tatil diye atıyor. Küçüklü büyüklü planlar ve de gezilecek bir çok yer var. Ancak bu tatilin belki de en sevimsiz kısmıdır valiz hazırlamak. Ne lazım olur? Neyi almalı neyi feda etmeli? Kişisel bakım malzemeleri, giysileri, ayakkabıları.. Bütün bunları düşünmek çok zor değil mi? Valizlerin bizimle yuvarlanması tatil öncesi son çile değildir de nedir?

   Tabi bütün bunların önüne geçmek için insanlar valiz hazırlamayı bile sanata dönüştürebiliyorlar.Çok fazla yer değiştirince de bunları araştırmak şart oluyor. Ben de araştırdıklarımı bir araya toplamaya karar verdim. Çünkü ufak tüyolarla birçok eşyayı sığdırmak çok kolay. İşin özü;

** SOĞUKKANLILIKTA...
   Gardolapta ne var ne yok önümüze sermişken ve uçak kaç kg alıyordu, otobüste neyi yanıma alıp neyi bagaja göndersem dertleri varken soğukkanlı olmak zor, kabul.. Ama küçük hileli tüyolara güvenmek lazım. Şimdi derin bir nefes veee başla! :)


**YAZ KIZIM: PARÇADAN BÜTÜNE GİDİYORUZ
   Önce teori sonra pratik... Al eline kalem kağıt unutulmayacakları yazmaya başla. Şarj aleti, güneş gözlüğü varsa lens ve lens solüsyonu ve ilaç türevleri,güneş kremi, traş losyonu vs. Senin için ne önemliyse.. Bu not kağıdını göz önünde bir yere as, aklına geldikçe koş, yeni madde ekle. Unutma bunlar hayat kurtaracak.

**ELEYEREK GİTMEKTE FAYDA VAR
   Şimdi kıyafetleri indirelim. Yalnız burda önemli bir nokta var hiç giymediğin o şortu o yaz da giyemeyeceksin. Lütfen gerçekçi olalım. Dolaptakileri indir ama onları da eleyerek git. Valize baktığında daha önce giymediğin eşyaların dolu olması seni sadece sıkıntıya sokar.
  Diğer bir hatırlatıcı da iç çamaşırları küçük küçük poşetleme işlemi. Havaalanında olur da valizi açmamız gerekirse bizi ufak çaplı bir krizden korumak için. Bunların hepsini tek bir poşete koymuyoruz. Üç-dört küçük poşet yapıyoruz.

**ACİL DURUM KURTARICILARI

   Planda olmayan bir düğün, bir parti ve özel gün için her durumu uygun mutlaka acil durum kıyafeti olsun.. Çünkü her tatilde muhakkak olur.. "Nınısının nınısının düğünü var.. Ayıp olur" vs. O kıyafeti aldığın o saniyeye dönüp kendini öpmek isteyeceksin :)

**İNDİRMELERE AYAKKABILARLA DEVAM EDİYORUZ
   Kıyafetlerine göre en fazla 3 çeşit ayakkabı almaya çalış. En rahat olanı ve en fazla giyeceğin ayakkabıyı yolculuk için ayır.

**SON BİR İNDİRME DAHA : KİŞİSEL BAKIM MALZEMELERİ
   Losyonlar, parfümler, şampuanlar, duş jelleri. Taktik basit : önce ele sonra küçült. Minik yolculuk şişeleri var, çok yolculuk yapıyorsan onlardan edinebilirsin mesela. Sonra bunları ağzı kapalı bir poşete yerleştir ki ufak kazalar olmasın. Ha mesela tatilin çok da uzun değilse ve otelde konaklayacaksan bunlardan zaten odalara bırakıyorlar. Bu ihtimali de göz önünde bulundurabilirsin.

**İŞİN ÇETREFİLİNE GELDİK: HAYDİ YERLEŞTİRMEYE
   Dur kaçma! :D Emin ol en zor görünen kısım en eğlenceli kısım olacak. Öncelikle gözünde bir matruşka bebek canlandır. Bir bebekten çıkan bir küçüğü, bir küçüğü daha... Biz de her boşluktan bir eşya çıkmasını amaçlayacağız aslında. Sonra bir küçüğü ve daha küçüğü...

**BÜYÜK BOY KİTAP DEFTER EN ALTA
   Öğrenci olabilirsin ya da bir aile albümü taşıyorsundur belki.. O geniş kitabı en alta zemin olarak koy.

**İKİNCİ ADIM: AYAKKABILAR
   Varsa kundura tarzı ayakkabıların içine çorapları tıkıştır. Evet tıkıştır diyorum ve mümkünse hepsini tıkıştır. Valizi açtığında çorapları aramana gerek kalmayacak. Ve bu ayakkabıları poşetleyerek valize yerleştir. Ayakkabılarını kutusuyla taşıman valizdeki alanı kısıtlayacaktır. Bu yüzden poşet en kolayı.

**KATLAMA BİR SANATTIR

   Kırışma derdini biraz bırakmak zorundayız. Kıyafetlerini normalden farklı olarak rulo şeklinde sar. Böylece düşündüğünden çok daha fazla yer sahibi olacaksın. Ruloları kenarlara destek alacak şekilde üst üste yerleştir.

**CEPLERİ UNUTMAYALIM
   Ceplere roman, takılar ve hatta sandaletlerini koyabilirsin. Cepler düşündüğünden çok daha fazla işe yarar noktalar aslında.

**DİP BUCAK HER YERİ DOLDURUUUN
   Herşeyi yerleştirdikten sonra valizin köşe kısımlarında küçük boşluklar kalıyor. Buralara da o poşete sardığımız şampuanları ve yine küçük küçük poşetlediğimiz iç çamaşırları koyalım.Ayrıca maşa ve düzleştiriciler de buralara sığabiliyor.


**FAZLADAN ÇANTA LÜTFEN!
  Her tatilin bir sonu, her gidişin bir dönüşü var. Gidilen yerde alınan hediyelikler, dönüşten önce yıkanamayıp poşete tıkıştırılan kıyafetler derken dönüşte bizim o düzenli valizimizden eser kalmayacak. Ve valizimiz ağzına kadar dolmuş halde dönecek. Belki de birkaç şey bırakmak zorunda kalacağız. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurup boş bir el çantasını yanımızda götürmek bizi rahatlatacaktır.

   Bu tüyolar valiz hazırlarken ve hatta dönüşte valiz hazırlarken benim çok işime yarıyor. Faydalı olduğu yerlere gitmesi umuduyla.. :)

Yorumlar